Meteen naar de inhoud

Coachend Leidinggeven

Het beste uit jezelf en je medewerkers halen, is nog niet makkelijk
Ken je dat: je geeft als leidinggevende je medewerkers meer verantwoordelijkheid én vervolgens komt het werk niet af? Of het lukt maar niet om jullie teamdoelen te halen en tegelijkertijd een goede sfeer te creëren in het team. En die nieuwe medewerker, waar je hoge verwachtingen over hebt, komt maar steeds niet uit de verf.

Voor jouw organisatie is het resultaat natuurlijk belangrijk. En je weet dat jullie die resultaten alleen behalen als jij en jouw medewerkers samen optimaal presteren. Dat lukt als jullie goed gemotiveerd zijn én het gevoel hebben, dat een ieder zijn of haar talenten en vaardigheden goed kan inzetten.

Waarom Coachend Leidinggeven?
Coachend leidinggeven is een leiderschapsstijl die medewerkers inspireert en uitnodigt om bij te dragen aan de doelen van de organisatie. In plaats van dat je alleen opdrachten uitdeelt en taken verdeelt, ga je je team ondersteuning bieden. Dit doe je door te luisteren, vrijheid te geven waar dat kan en feedback te geven waar dat nodig is. Doordat jij je medewerkers het vertrouwen geeft, groeit hun zelfsturing en gevoel voor verantwoordelijkheid. Individuele medewerkers gaan elkaar opzoeken, spreken elkaar aan en versterken zo de onderlinge samenwerking én de samenwerking met partijen buiten het team. Doordat je de touwtjes niet meer zo strak in handen hoeft te houden, ontstaat er meer ruimte voor de verdere ontwikkeling van je team én jouzelf.

Voor wie is deze training?
Je kiest voor de training Coachend Leidinggeven omdat je:

  • jouw medewerkers wilt inspireren en motiveren
  • flexibel wilt leren schakelen tussen verschillende stijlen van leidinggeven
  • een betrokken leidinggevende wilt zijn die medewerkers ondersteunt
  • de samenwerking en zelfsturing binnen het team wilt stimuleren
  • met je team meer wilt bereiken met minder moeite

Het resultaat van deze training
Tijdens de training Coachend Leidinggeven leer je de vaardigheden die jij als coachend leider nodig hebt. Èn je gaat ontdekken hoe jij zèlf als leidinggevende handelt. Want om een team goed te leiden, heb je enerzijds te kijken naar wat jouw medewerkers doen, maar ook naar hoe jij zelf als leidinggevende optreedt.
Wat voor leider ben je, welke stijl laat jij meestal zien? Waarom kies je daarvoor en is dat wel altijd effectief? Wat heb jij nodig om flexibeler andere stijlen in te kunnen zetten, zijn dat alleen nieuwe vaardigheden of ook inzicht in jouw patronen en drijfveren? En wat is het effect daarvan op jouw team en jullie resultaten? Dit zijn vragen waar jij in de training Coachend Leidinggeven antwoorden op gaat vinden. Vanuit dit toegenomen bewustzijn, word je steeds beter in staat om je coachende vaardigheden in te zetten.

Wat gaan we doen?
Tijdens de training wisselen we theorie en boeiende discussies af met inzichtgevende oefeningen en werkvormen. Het liefst werk ik samen met jou aan casussen uit jouw eigen praktijk, zodat je deze ervaring direct kunt gebruiken in je eigen werksituatie. Denk dus alvast na over casussen waarmee je aan de slag zou willen gaan.

Praktische informatie:
De training Coachend Leidinggeven duurt in totaal vijf dagen. Dit is opgedeeld in twee blokken van twee dagen en een terugkomdag. Zo kun je tussendoor aan de slag met de opgedane inzichten en werken aan je leerdoelen. De trainingsdagen zijn van 9.30 tot 16.30 uur. We werken in een groep van maximaal 8 deelnemers, zodat je voldoende persoonlijke aandacht krijgt.

Deze training is zowel als open training als in-company te volgen. Ook is het mogelijk om deze training individueel te volgen.

Trainingsdata: worden nog gepland
Locatie:
Prijs: € 1.775,= excl. BTW en inclusief lunch, drankjes en trainingsmateriaal.